Care este diferența între velier și catamaran?

Ce aleg...

Velier sau Catamaran?

Foarte mulți clienți ne întreabă “Care sunt diferențele între un velier și un catamaran, ce este mai bine să închiriez?”. Pentru a afla răspunsul trebuie mai întâi să înțelegem principalele diferențe. Un catamaran este, strict vorbind, un iaht cu două carene iar un velier este un iaht cu vele cu o singură carenă, altfel cunoscut și sub numele de sailing yacht sau monohull.

sailing yacht vs catamaran

Avantajele închirierii unui catamaran!

Iată cele mai importante 5 motive pentru a închiria un catamaran versus un velier (sailing yacht).

  • Spațiul, este de departe unul dintre factorii cheie. În ceea ce privește suprafața, dacă îți place să ai mult spațiu în cabine, zonele comune, terasă sau pentru plajă, atunci catamarnul este pentru tine.
  • Cabinele sunt în general mult mai spațioase decât la un velier. Spațiul de depozitare este întotdeauna mult mai mare iar cel mai mare avantaj îl reprezintă ferestrele considerabil mai mari, care, atunci când navigați, nu numai că vă oferă o priveliște superbă, dar sunt foarte utile pentru a lăsa să intre briza.
  • Stabilitatea. Catamaranele sunt mai stabile decât omologul lor. Acest lucru poate fi benefic mai ales pentru persoanele care sunt predispuse la rău de mare. Datorită designului cu două carene, catamaranele nu se înclină foarte mult, asta înseamnă că nu trebuie să verificați în mod continuu dacă farfuriile sau paharele sunt la locul lor! 🙂 
  • Pescajul redus al catamaranului (adâncimea până la care acesta intră sub apă) are un avantaj deosebit în zonele cu ape puțin adânci, permițându-vă astfel să ancorați mai aproape de țărm.
  • Puterea. Catamaranele au două motoare. Acest lucru, combinat cu pescajul redus, permite să navigheze la viteze mai mari, indiferent dacă este sub vele sau folosind motoarele sale. Cele două motoare permit, de asemenea, o manevrabilitate mai mare în spații restrânse, excelentă în porturile de agrement.
sailing yacht vs catamaran

Avantajele închirierii unui velier!

Velierul oferă cea mai bună experiență de navigație pentru mulți marinari. Iată de ce:

  • Dinamic. Atunci când luați în considerare un velier vs catamaran, amintiți-vă că velierul poate vira rapid, făcându-le astfel mult mai manevrabile.
  • Navigarea în sensul vântului. Acestea sunt mult mai capabile în sensul vântului decât majoritatea catamaranelor. Pot naviga cu un unghi mult mai apropiat de vânt decât un catamaran. 
  • Prețul. Velierul este mai ieftin de închirat decât catamaranele, adesea destinate pieței de lux.
  • Costul de acostare într-un port este semnificativ mai mic din cauza lățimii reduse.
sailing yacht vs catamaran

După cum puteți vedea, există multe avantaje și dezavantaje de luat în considerare atunci când vă decideți între un catamaran și un velier.

Pe scurt...

Recomandarea noastră!

Catamaranele sunt perfecte pentru persoanele care își doresc o vacanță pe iaht, deoarece oferă mai mult spațiu și lux și este mai mult ca o casă de vacanță plutitoare.

Velierele sunt fantastice pentru oamenii care sunt într-o vacanță de navigație pentru emoția navigației, cărora le place să călătorească pe valuri și se bucură de explorare și de viața pe mare la un preț rezonabil.

Dacă plănuiți o vacanță și nu reușiți să vă decideți ce tip de iaht vi se potrivește, luați legătura cu noi și vă putem ajuta să decideți ce este cel mai bine pentru voi.

Un singur lucru este cert, vacanța pe iaht este senzațională!

sailing yacht vs catamaran

Oferte

Sardinia & Corsica | Sail OnSea

Practică skipperi | Grecia

Catamarans Cup

Catamarans Cup

Sea Breeze Archipelago

Sea Breeze Archipelago

Antipaxos | Sail OnSea

Insulele Ionice de Nord

Continuați rezervarea