FAQ

Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări ale clienților noștri

generale

Ce trebuie să pun în bagaj?

Pentru sailing, bagajul ar trebui să fie asemanător cu cel pe care îl faci atunci când mergi la mare: costume de baie și haine casual pentru serile în care se acosteaza în porturi. De cele mai multe ori, jumătate dintre haine nu le vei purta, pentru că îți vei petrece 80% din timp în costum de baie. Pentru începutul lunii mai și sfârsitul lunii septembrie recomandăm haine putin mai groase, impermeabile, rezistente la vânt. Încaltaminte: pantofii cu toc nu sunt recomandați în niciun caz, încercați să-i schimbați cu încălțăminte lejeră – sandale, papuci de apă sau flip flops. 

Am nevoie de lenjerie de pat sau prosoape?

Fiecare barcă, indiferent de mărime, este echipată cu 1-2 prosoape/pers, iar lenjeria de pat este și ea inclusă. Dar vă recomandăm sa vă aduceți prosoapele proprii de plajă, pentru că vom acosta în golfuri unde vom petrece timp liber pe plaje pustii.

Unde mâncăm?

Bărcile au zone de bucătărie complet echipate, cu spatiu de depozitare pentru consumabile și o ladă frigorifică pentru mâncare și băuturi. Noi vă încurajăm să vă pregătiți mese ușoare și rapide la bord și să încercați gastronomia locală de la taverne. În nopțile când vom ancora în golfuri pustii, va fi nevoie să-ți arăți talentele culinare echipajului tău. Putem face rezervări la restaurantele locale preferate de noi.

Cine face cumparăturile și unde?

Membrii echipajului, adică tu și cei care sunt cu tine pe barcă, puteți face cumpărăturile în supermarket-urile din marinele din care se pleacă. Discutați, cădeți de acord, faceți o listă și mergeți la cumpărături. Puteți să reaprovizionați la 2-3 zile alimentele perisabile sau care merită savurate proaspete cum sunt pâinea, legumele, fructele, laptele, iaurtul sau ouăle, întrucât acestea se găsesc în toate marinele unde vom acosta iar spațiul de depozitare la bord este limitat.

Voi avea rău de mare?

Există și persoane care pot acuza câteodată și genul acesta de senzație ușor neplăcută care este provocată defapt de urechea noastră internă, principalul centru de echilibru. Din fericire, există numeroase soluții pentru aceasta, deci nu trebuie să te îngrijorezi (există medicamente dedicate ce pot fi luate înainte de plecare și mici trucuri marinărești care funcționeaza de fiecare dată). Skipperii noștri vor fi atenți pentru a anticipa și rezolva orice situație neplăcută.

Vom naviga departe, în larg?

Vom naviga departe, în larg? Răspuns: NU

Ne vom bucura de frumusețile naturii navigând de-a lungul coastei oprind pe plaje, în golfuri spectaculoase sau vom traversa către o nouă insulă. 

Traseul va fi realizat astfel încât durata de navigare zilnică să fie scurtă, de 1-3 ore.

viața pe barcă

Unde dorm?

Vei dormi pe barcă. Cabinele sunt echipate: fie cu paturi duble, fie cu paturi single (paturi supraetajate) și toate au spațiu de depozitare. Una dintre cele mai mari plăceri ale unui entuziast de sailing este dormitul pe barcă. Nu e nimic mai liniștitor decât sunetul mării noaptea!

Sunt dușuri/toalete pe barcă?

Fiecare barcă are una sau mai multe toalete, în funcție de dimensiune. Deși sunt mici, băile oferă tot confortul necesar, inclusiv apă curentă, apă caldă. Puteți folosi și dușul exterior pentru a vă clăti de apă sărată. Totodată, porturile au dușuri disponibile contra cost. Rezervoarele de pe barcă oferă o cantitate limitată de apă și pot fi reumplute în porturi contra unei taxe mici, așa că utilizați cu masură resursele de apă de pe barcă!

Există curent electric pe barcă?

Da. Când stăm ancorați în porturi, barca este conectată la țărm și are o putere de 230V. În timpul navigației, puterea este de 12V și este similară cu o mufă de mașină sau porturi USB la bărcile mai noi, putând fi folosită pentru încarcarea telefoanelor și, desigur, pentru a menține frigiderul funcțional. În funcție de dotare, unele bărci au generatoare de curent electric.

Unde acostăm noaptea?

Acostăm de fiecare dată într-un loc nou, fie că va fi într-un port sau într-un golf spectaculos, marea va fi liniștită iar pe timpul nopții mișcarea generată de valurile mării nu ne va creea disconfort.

Cum va fi o zi obișnuită pe barcă?

În primul rând, trebuie să știi că majoritatea timpului îl vei petrece pe yacht, pe plaje și în golfuri spectaculoase.

Dimineața fie că ne trezim să admirăm răsăritul, să facem o baie în mare, să savurăm o cafea bună sau oricare ar fi rutina ta de dimineață, pe barcă poți face orice, chiar să dormi până la prânz.

Navigarea. Relaxeaza-te pe punte sau treci la cârmă iar skipperii noștri îti vor fi alaturi și te vor învăța câteva tehnici de navigare. Vom naviga zilnic pret de cateva ore, pentru a ajunge la următoarea destinație.

Activități, mai ales în zilele toride de vară, o balaceală este bine venită, așa că vom lua pauze de la navigare pentru a ne răcori în mare. Se pot face diverse activități precum snorkeling, scuba diving sau plimbări cu barcuța sau stand up paddle. 

Acostăm pentru a descoperi o nouă locație în fiecare zi. Este ocazia perfecta să încerci gastronomia locală și să descoperi insulele și povestile lor.

Seara, dupa ce ajungem în port, sau acostăm într-un golf spectaculos, puteți încheia ziua admirând apusul la un pahar rece din bautura ta preferată sau puteti merge la o taverna în satele vechi, pierdute în timp.

Următoarea zi o luăm de capăt timp de o saptamană, apus după apus, răsărit după răsărit!

Catamaran sau velier, ce aleg?

Catamaranul

Confortul e esențial iar prin dimensiunea lui, catamaranul iți oferă mai mult spațiu atât în cabine cât și pe punte. Aceste yacht-uri au cabine cu băi spațioase și oferă cel mai înalt standard în tehnologie, echipamente și facilități. Oferă zone exterioare generoase de relaxare și plajă și este ideal pentru ați petrece vacanța alături de familie sau prieteni.

Velierul

Mai mic si mai intim, un monohull e o opțiune pentru bugetul tuturor. Ideal pentru iubitorii și pasionații de sailing. Ai privilegiul să iți alegi pe ce tip de yacht vrei să îți petreci vacanța. Fie ca e un monohull sau un catamaran, cu siguranță vei petrece momente de neuitat.

Rezervare și plată

Prețul bărcilor diferă?

Există multe variabile și opțiuni când vine vorba de închirierea unui yacht iar prețurile depind mult în functie de ce anume este important pentru tine. Lăsând la o parte diferența de preț dată de tipul și mărimea unei bărci, trebuie să luați în calcul și factori precum vechimea bărcii, dacă este o barcă pe vele sau doar pe motor, perioada în care este inchiriată (lunile din vârf de sezon costă mai mult) și dotările bărcii. Un alt factor foarte important este locația de unde este închiriată barca.

Cum fac o rezervare?

Alege destinația și tipul iahtului de care esti interesat și completează formularul de rezervare. Dacă vii cu grupul tău de prieteni, poți să faci tu rezervarea în numele tuturor. În caz că reușești să te decizi din timp, poți profita de reducerile noastre. Dacă ai nevoie de o ofertă personalizată adaptată nevoilor tale ne poți trimite un email sau ne poți suna.

Când trebuie să plătesc?

În funcție de disponibilitatea alegerilor tale cu privire la destinație, tipul bărcii și numărul de persoane, un reprezentant Sail OnSea te va contacta în următoarele 24 ore, pentru a stabili detaliile (disponibilitatea, suma de plată, data limită pentru achitarea avansului și planul de plata care ți se aplică). Avansul se plătește în maxim 48 de ore după primirea facturii și contractului. Dacă plata nu se va efectua în 48 de ore, rezervarea va fi automat anulată. Restul banilor se vor achita, de regulă, cu 30 de zile înainte de plecare.

Ce este inclus în preț?

Toate informatiile cu privire la ce este și ce nu este inclus în preț le găsiți în descrierea fiecărui eveniment.

Skipper/Hostess

Cât costă un skipper sau hostess?

Un skipper costă  între 140 și 190 euro/zi, care este inclus automat pe factură. O gazdă costă între 120 și 170 euro/zi și este opțională.

Când va fi repartizat skipper-ul/gazda pentru vacanța noastră?

Skipperul și/sau gazda sunt de obicei alocați cu aproximativ 2-4 săptămâni înainte de plecarea dumneavoastră. Odată ce sunt alocați, vă vom transmite datele de contact pentru a putea intra în legătură.

Cum pot solicita un anumit skipper/gazdă?

În momentul rezervării puteți solicita un anumit skipper sau gazdă iar dacă aceștia sunt disponibili vor putea fi repartizați pentru dumneavoastră.

Unde va dormi skipperul?

În cazul catamaranelor acesta va folosi una din cabinele special destinate echipajului iar în cazul velierelor va folosi canapeaua din zona de living.

NU AI GĂSIT RĂSPUNSUL?

Scrie-ne un mesaj și îți vom răspunde în cel mai scurt timp.

    Continuați rezervarea